info@carnivalnews.net

Hiljainen potilas -menestyskirjailijan uusi murhamysteeri vie kreikkalaismyyttien maailmaan

Neidot (Gummerus) on Alex Michaelidesin kiihkeästi odotettu toinen romaani. Kirjailijan esikoistrilleri Hiljainen potilas (2019) oli maailmalla huikea menestys ja Suomessa se on myynyt jo lähes 30 000 kappaletta.

Edward Fosca on murhaaja. Mariana Andros on siitä täysin varma. Cambridgen karismaattinen kreikkalaisten tragedioiden professori Fosca kylpee kuitenkin niin henkilökunnan kuin oppilaidensa suosiossa. Aivan erityisesti naispuolisten opiskelijoiden salaseuran, joka tunnetaan nimellä Neidot.
Kun yksi Neidoista löydetään murhattuna, Mariana antaa terapeutin osaamisensa poliisin käyttöön. Mutta miksi opettaja kävisi opiskelijansa kimppuun? Ja miksi antiikin legendat tuntuvat kertovan Marianan omaa tarinaa?

”Jumalat juhlivat öisin -fanit menevät taatusti pähkinöiksi Neidoista, Michaelidesin häikäisevästä uutuudesta… Nokkela, koukuttava ja kirjallisesti ansiokas tarina, jossa on unenomaisia viittauksia kreikkalaiseen mytologiaan ja antiikin rituaalimurhiin ja joka vakiinnuttaa Michaelidesille horjumattoman paikan trillerimaailman suvereenina hallitsijana.” – Esquire

”Hiljaisen potilaan arvostelumenestyksen jälkeen Michaelides vakiinnuttaa paikkansa aikamme huippukirjailijoiden kastissa uudella romaanillaan, joka on mestarillinen ja piinallisesti lukijaa jännityksessä pitävä keitos kreikkalaista mytologiaa ja veitsenterävää juonenkuljetusta” —Newsweek

Lontoossa asuva Alex Michaelides syntyi ja varttui Kyproksella. Hiljainen potilas (2019) oli hänen esikoisromaaninsa. Se pysytteli New York Timesin bestseller-listalla yli vuoden ja sen oikeudet myytiin ennätyksellisesti 50 maahan. Suomessa Hiljainen potilas on myynyt jo lähes 30 000 kappaletta kaikissa formaateissa yhteensä.

Alex Michaelides: Neidot

461 sivua

alkuteos The Maidens

suomentanut Antti Autio

myös äänikirjana, lukija Ilkka Villi

Vastaa