info@carnivalnews.net

Uusi kirja: Vastuu ekologisista vaatteista ei ole vain kuluttajalla

Vaateteollisuuden epäkohtia on viime vuosina käsitelty julkisuudessa, mutta vielä on matkaa siihen, että voimme pukeutua hyvällä omallatunnolla. Vaatealan sisäpiiriläisen Anniina Nurmen uusi kirja Rakastan ja vihaan vaatteita on avoin kuvaus siitä, kuinka halpavaatteisiin hullaantunut teini kasvaa vastuullisen vaatetuotannon asiantuntijaksi, jonka työ on vasta alussa.

Kirjailijakuva Sara Lehtomaa, kansi Tomi Leppänen.
Kirjailijakuva Sara Lehtomaa, kansi Tomi Leppänen.

Rakastan ja vihaan vaatteita avaa vaatetuotannon ongelmia ymmärrettävästi ja kaunistelematta sekä pohtii, miten alan rakenteiden pitäisi muuttua, jotta voisimme taas rakastaa vaatteitamme. Kirja tarjoaa lukijalle eväitä oman vaatesuhteen ja kuluttajuuden kriittiseen tarkasteluun ja auttaa näkemään viherpesun läpi.   Kirjassa Nurmi kyseenalaistaa seuraavat viisi vaatemyyttiä:
1. Jokainen voi itse määritellä, mitä vaatteiden vastuullisuus tarkoittaa.

2. Vaatteita voi tuottaa yhä enemmän ja enemmän, jos ne on tehty kierrätysmateriaaleista.

3. Vaateteollisuuden vaikutus globaalin etelän ihmisiin on positiivinen, sillä ala luo työpaikkoja.

4. Vaateyritysten vastuullisuutta ei tarvitse ohjata lainsäädännöllä, sillä yritykset tekevät jo tarpeeksi.

5. Yksilö voi vaikuttaa vastuullisuuteen parhaiten kuluttamalla.     Anniina Nurmi on vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija ja uranuurtaja 15 vuoden kokemuksella. Hän toimii nykyään itsenäisenä vastuullisuuskonsulttina, mutta on vuosien varrella työskennellyt niin Suomen suurimmassa vaatealan konsernissa kuin oman vastuullisen vaatemerkkinsä parissa. Nurmen intohimona on saada vaatealan rakenteita vietyä kestävälle pohjalle. Hänelle vastuullisuus on prosessi, jossa voi ja pitää koko ajan oppia uutta ja kyseenalaistaa vanhaa.     

Anniina Nurmi: Rakastan ja vihaan vaatteita, 248 sivua.

Painettu kirja julkaistaan 16.9.
Äänikirja julkaistaan 7.10.

Vastaa