info@carnivalnews.net

Viikin uusitussa kirjastossa luonto näkyy kaikkialla

Viikin uudistettu kirjasto avataan yleisölle perjantaina 1. lokakuuta yli vuoden kestäneen peruskorjauksen jälkeen. Uusitussa kirjastossa korostetaan erityisesti luontoteemaa.

Viikin uusittuihin kirjastotiloihin tulee kuvittaja Kirsti Maulan luontokuvituksia. Kuva: Helsingin kaupunki
Viikin uusittuihin kirjastotiloihin tulee kuvittaja Kirsti Maulan luontokuvituksia. Kuva: Helsingin kaupunki

Luonnonläheisyys näkyy Viikin kirjastossa monella tapaa. Asiakkaille ja henkilökunnalle rakas roomalainen puutarha on säilytetty hengähdyspaikkana. Kirjastotilaa elävöittävät Kirsti Maulan upeat luontokuvitukset. Luonto ja tiede näkyvät paitsi sisustuksessa myös kirjaston tapahtumissa. Näin kirjasto liittyy entistä tiiviimmin osaksi vihreää Viikkiä.

Ratikalla kirjastoon vaikka iltamyöhällä

Saapuminen on aiempaa helpompaa, sillä Viikinkaaren oven lisäksi Viikin kirjastolla on nyt toinen sisäänkäynti Latokartanonkaarella. Raide-Jokerin valmistuttua kirjastoon voi tulla kätevästi myös pikaraitiovaunulla.

Mahdollisuus käyttää kirjastoa laajenee merkittävästi, sillä iltoihin ja viikonloppuihin tulee omatoimikäyttöaikaa. Helmet-kirjastokortilla pääsee siis käyttämään kirjastoa myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla.

Kirjastoon tulee lisää tiloja yhdessä työskentelyyn, tapaamisiin, opiskeluun ja pelaamiseen. Kaikenikäiset asiakkaat voivat varata uusia ryhmätiloja käyttöönsä osoitteesta varaamo.hel.fi.

Erityistä on myös se, että samassa avoimessa tilassa toimivat vierekkäin Helsingin kaupunginkirjaston Viikin kirjasto ja Helsingin yliopiston Viikin kampuskirjasto.

Käyttäjät mukana suunnittelussa

Päämääränä on ollut rakentaa nykyaikainen yhteinen kirjasto, jossa kaikki viihtyvät. Viikin kirjaston asiakkaat ovatkin osallistuneet kirjastotilojen suunnitteluun pitkin matkaa. Yleisö on esimerkiksi ideoinut tilojen nimiä, vaikuttanut sisustukseen ja antanut erilaisia kehitysideoita kirjastotyöhön.

Asiakkaat toivovat kirjastoon esimerkiksi peli-iltoja ja tapahtumia, joissa kirjallisuutta luetaan ääneen.

Remonttivuoden ajan palvellut Viikin Pop-up Kirjasto on auki syyskuun loppuun. Avajaisviikon ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin Viikin kirjaston Helmet-sivulla

Vastaa