info@carnivalnews.net

Vuoden kotimainen dekkaristi on Christian Rönnbacka ja kotimainen tulokas Tuomas Niskakangas – Suomen suurin raati valitsi parhaat äänikirjat

Christian Rönnbacka ja hänen Antti Hautalehto -sarjansa kolme viimeisintä osaa, uusimpana kesällä 2021 ilmestynyt Tulen aika, on voittanut BookBeatin vuoden kotimaisen dekkaristin palkinnon jo toisen kerran peräkkäin. Vuoden tulokas on Tuomas Niskakankaan esikoisromaani, lähitulevaisuuden Suomeen sijoittuva trilleri Roihu. Palkinnot ratkaisi Suomen suosituimman äänikirjapalvelun käyttäjädatasta saatu tieto: kirjojen aloittaminen, niiden loppuun asti kuuntelu ja asiakasarvioiden keskiarvot. BookBeatin yli 200 000 käyttäjää ja käytetyt datapisteet* näyttävät sen selkeästi: Rönnbacka ja Niskakangas kirjoittavat parasta suomalaista äänikirjallisuutta.

Christian Rönnbacka ja hänen poliisihahmonsa Antti Hautalehto pitivät yleisön otteessaan myös tänä vuonna. Uusi Hautalehto-dekkari Tulen aika ja sitä edeltävät osat ovat vuoden 2021 parasta kotimaista dekkarikirjoittamista kaikilla mittareilla. Kun katsomme dataa, on selvää, että Rönnbackan kynä ei petä”, summaa BookBeatin Suomen liiketoiminnasta vastaava Sari Forsström. – ”Voittaja on tänäkin vuonna Christian Rönnbacka, vaikka muut sarjan ehdokkaat, Leena Lehtolainen, Kale Puonti, Jari Salonen ja Arttu Tuominen, tarjosivat todella kovan vastuksen.”

”Vastaavasti Vuoden kotimainen tulokas -ehdokkaiden joukko oli korkeatasoinen, kaikki viisi teosta – Ann-Christin Antellin, Hanna Brotheruksen, Laura Malmivaaran ja Joonatan Tolan esikoisromaanit, ovat kuluneen vuoden suosikkeja. Voittaja oli kuitenkin selvä: Tuomas Niskakankaan esikoisromaani Roihu vei mukanaan heti ilmestyttyään. Sitä kuunneltiin paljon, se pitää otteessaan eli kirja kuunnellaan loppuun saakka, ja asiakasarvioiden keskiarvo on korkea. Lähitulevaisuuden Suomeen sijoittuva nopeasti etenevä ja taidokkaasti punottu trilleri on tarkkanäköisen ja oivaltavan tarinankuljetuksen taidonnäyte, joka saa kuuntelijansa odottamaan jatkoa”, kiteyttää Forsström. 

”Olen todella otettu, että suomalaiset viihtyvät dekkareideni parissa näin hyvin. Jo toistamiseen saatu palkinto lämmittää mieltä, sillä se on osoitus siitä, että tavallani kertoa tarinoita on kysyntää. Iso kiitos kuuluu myös kirjojen lukijalle Ville Tiihoselle ja kustantamolleni Bazarille”, kiittää kirjailija Christian Rönnbacka.

”Innostuin itse äänikirjoista samoihin aikoihin kun viimeistelin Roihua. Siksi minulle oli tärkeää varmistaa editoinnissa ja lukijan valinnassa, että tarina toimisi hyvin myös kuunneltuna. Mahtavaa, että äänikirjojen kuuntelijat innostuivat Roihusta joukolla”, jatkaa puolestaan Tuomas Niskakangas. Roihun (Otava) lukee Jukka Pitkänen.

BookBeatin palkinnot vuoden kotimaiselle dekkaristille ja vuoden kotimaiselle tulokkaalle jaettiin Helsingin kirjamessuilla 29.10.2021.

Vastaa