info@carnivalnews.net

Antti Röngän Nocturno 21:07 on omakohtainen ja kirjoittajaansa säästelemätön romaani seksuaalisesta häpeästä

24-vuotiaan Antti Röngän kirjailijanura sain komean lähdön jo palkitun, koulukiusaamista käsittelevän esikoisromaanin Jalat ilmassa (Gummerus) ilmestyttyä 2019. Sitä seurasi yhdessä kirjailijaisä Petri Tammisen kanssa kirjoitettu kirjeenvaihtokirja Silloin tällöin onnellinen (Gummerus, 2020). Röngän kolmas teos Nocturno 21:07 käsittelee edellisten kirjojen tavoin aikuiseksi kasvamisen vaikeutta pureutuen tällä kertaa seksuaaliseen häpeään ja itseinhoon. Romaani ilmestyy ja on arvosteluvapaa 5.8.

Antti Rönkä (kuva: Marek Sabogal)
Antti Rönkä (kuva: Marek Sabogal)

Digitaalikello näyttää 21:07. On kaunis kesäilta, mutta juuri kuudennen luokan lopettanut Antti tietää, että hänen lapsuutensa on päättynyt. Hän ei ole pystynyt vastustamaan kiusausta, vaan on masturboinut. Miten hän voisi enää koskaan syödä vanhempiensa kanssa saman pöydän ääressä?  

Seksuaalinen häpeä leimaa Antin nuoruutta ja saa erilaisia itseinhon muotoja. Silti hän ei voi kontrolloida seksuaalisia halujaan, joita hänen ikätoverinsa pitävät täysin luonnollisina. Romaani seuraa Antin kasvuvuosia tallentaen ihastumiset, ensisuudelman, muusikkohaaveet ja abiristeilyn. Romaanin toisessa tasossa aikuinen minäkertoja seuraa Antin vaiheita ja ymmärtää, että häpeäpainin on loputtava, muutoin seuraukset ovat kohtalokkaat. 

Antti Rönkä Antti Rönkä (s. 1996) on Helsingissä asuva kirjailija. Hänen esikoisteoksensa Jalat ilmassa (2019) sai kiittävän vastaanoton ja Kiitos kirjasta –
palkinnon. Rönkä on julkaissut kirjeenvaihtokirjan Silloin tällöin onnellinen (2020) yhdessä isänsä Petri Tammisen kanssa. Jalat ilmassa on ilmestynyt myös ranskaksi. 

Antti Rönkä: Nocturno 21:07 ilmestyy ja on arvosteluvapaa 5.8. 
192 sivua 
myös äänikirjana, lukija Ville-Veikko Niemelä 

Vastaa