info@carnivalnews.net

Suomen tunnetuimmista rikoksista ja onnettomuuksista tietokirja – tekijänä palkittu dekkaristi Niko Rantsi

Lokakuussa ilmestyvässä kirjassaan Rikospoliisin silmin – Tositarinoita Suomesta (Tammi) Keskusrikospoliisissa työskentelevä rikosylikonstaapeli Niko Rantsi valottaa vakavia rikos- ja onnettomuustapauksia poliisin näkökulmasta. Miten tutkinta eteni, miten ratkaisu löytyi? Mikä rikokseen johti, ja millaiset olivat seuraukset? Kirjassa käsitellyt noin 20 tapausta antavat lukijalle ainutlaatuisen näköalan poliisityöhön lehtiotsikoiden takana.

Rikospoliisin silmin käsittelee Suomen tunnetuimpia rikoksia ja onnettomuuksia. Kansi: Markko Taina
Rikospoliisin silmin käsittelee Suomen tunnetuimpia rikoksia ja onnettomuuksia. Kansi: Markko Taina

Rantsi kirjoittaa tapauksista yli kahdenkymmenen vuoden ajalta ja kolmenkymmenen vuoden poliisikokemuksella. Hän on ollut mukana Thaimaan tsunamin, Turun terrori-iskun, Hyvinkään ammuskelun, Porvoon ja Tampereen poliisien murhayritysten ja Arctic Sea -aluksen kaappauksen tutkinnassa. Hän myös nostaa esiin useita vähemmälle huomiolle jääneitä mutta pitkäjänteistä ryhmätyöskentelyä vaatineita rikoksia, joiden ratkeaminen on ollut työvoitto. Rantsin omakohtainen kokemus virkamiehen maalittamisesta ja vainoamisesta osoittaa, että myös poliisi voi joutua rikoksen uhriksi. Kirjassaan Rantsi käsittelee myös poliisien työssä jaksamista. Sitä, miten vaativien tehtävien purkukeskustelut ja post-traumatyöpajatoiminta ovat kehittyneet vuosikymmenien aikana.

Niko Rantsi on Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli, uhrintunnistusyksikön jäsen ja dekkarikirjailija. Hänellä on 24 vuoden tutkintakokemus väkivaltarikollisuudesta ja muusta vakavasta rikollisuudesta. Rantsi on julkaissut kaksi dekkaria Sinun puolestasi vuodatettu (2020) ja Kuka viereesi jää (2021). Hänelle myönnettiin Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka 2021 -palkinto parhaasta kotimaisesta rikoskirjasta.

Vastaa