info@carnivalnews.net

Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -palkinto Juha Vuoriselle

Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on myöntänyt Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -tunnustuspalkinnon kirjailija Juha Vuoriselle. Palkinto jaettiin Kirjaston päivän tapahtumassa Tuusulan pääkirjastossa 19.3.2022.

Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -tunnustuspalkinnon tarkoituksena on kannustaa tuusulalaisia kirjailijoita ja kirjoittajia heidän tärkeässä työssään kirjallisen kulttuurin edistäjinä. Palkinto voidaan myöntää tuusulalaiselle tai Tuusulassa vaikuttaneelle henkilölle, ryhmälle tai yhdistykselle.

Palkinnon saajasta päättää Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta palkintoraadin esityksestä. Palkintoa varten perustettuun palkintoraatiin kuuluivat kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenet Janne Mellin ja Anna Yltävä sekä kirjastonhoitajat Riikka Mustajärvi ja Sara Kokkonen. Palkinto myönnetään Kirjaston kotiseutukokoelma -rahastosta ja se sisältää kunniakirjan ja rahapalkinnon. Vuonna 2022 palkinnon arvo on 1500 euroa.

Palkintoraati halusi palkita Juha Vuorisen, koska hän on pitkän uran tehnyt erittäin suosittu kirjailija. Vuorisen ensimmäinen kirja Juoppohullun päiväkirja julkaistiin vuonna 1998, eli lähes neljännesvuosisata sitten. Esikoinen poiki useita jatko-osia ja käynnisti kirjailijan uran lisäksi Diktaattori-kustantamon, jonka kautta Vuorinen on itse julkaissut suurimman osan teoksistaan Tuusulassa. Tuotteliaan kirjailijan teosten, joita on yli 30 kappaletta, suomenkielisiä painoksia on myyty jo yli kaksi miljoonaa kappaletta. Vuorisen teoksia on myös käännetty mm. viroksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Raati halusi antaa tunnustusta koko kirjallisuuden laajalle kentälle, ei ainoastaan perinteisesti kirjallisuuspalkintojen ehdokaslistoille päätyville korkeakirjallisille teoksille. Vuorinen on humoristi, jonka kirjat ovat viihdyttäneet jo lukuisia ihmisiä ja jonka yleisö on ottanut omakseen.

Vastaa