info@carnivalnews.net

Tiedämmekö edelleenkään, mitä Estonialla todella tapahtui ja miksi?

J. K. Tamminen

ESTONIAN SALAISUUDET

Matkustaja-autolautta Estonian uppoamisesta 28. syyskuuta 1994 on jatkuvasti kertynyt uutta ja ristiriitaista todistusaineistoa. Tiedämmekö edelleenkään, mitä Estonialla todella tapahtui ja miksi?

 Vaikka Estonian uppoamisen mahdolliset syyt voidaan tyhjentävästi kirjata, jää avoimiksi monta kysymystä, joihin ei edelleenkään ole saatu vastausta.

Miksi kaikkea hylyn tutkimuksissa taltioitua ei ole saatettu julkisuuteen? Miksi onnettomuuteen liittyviä asiakirjoja on useissa maissa julistettu vuosikausiksi salaisiksi? Miksi pintaan jo nostettu Estonian keulavisiirin tappi heitettiin takaisin mereen? Miksi aukko laivan kyljessä löydettiin vasta yli 20 vuotta laivan uppoamisen jälkeen, vaikka jotkut alukselta pelastuneet kertoivat siitä jo aiemmin? Miten nimilistoilta katosi sinne jo kertaalleen merkittyjen nimiä?

On huhuttu sotatarvikkeiden kuljetuksista, kokaiinilasteista, Venäjän mafiasta, kadonneista kapteeneista ja jopa murhista.

Tamminen on haastatellut kymmenien vuosien aikana runsaasti henkilöitä ja perehtynyt aiheeseen liittyvään aineistoon aivan tuoretta virolaista viranomaisraporttia myöten. Lopputuloksena syntynyttä kirjaa ei malta laskea käsistään.

J. K. Tamminen on kirjailija, lakimies ja teologi. Tamminen on julkaissut teokset Pasilan mies, Kilpimies, Megaliiga, Konkursseja ja muita konnuuksia, Rikollinen elämäni, Totuus tapaus Aarniosta, Malmin nainen – Mari Romanon tarina sekä Perintämies ei soita kahdesti – 1990-luvun lama Suomessa.

Vastaa