info@carnivalnews.net

Miten ollaan hyvä kaveri? Uutuuskirja muistuttaa, että kaveritaitoja voi opetella

Kaveritaitoja kannattaa harjoitella. Hyvä kaveri – Ystävyyden supervoimat -kirja auttaa lapsia ja nuoria tutustumaan omiin vahvuuksiinsa ja kasvamaan luotettavaksi ystäväksi.

Millainen on hyvä kaveri ja kuinka sellaiseksi tullaan? Merja Kalmin uutuuskirja Hyvä kaveri – Ystävyyden supervoimat antaa lapsille vinkkejä ja välineitä kasvaa hyviksi ja luotettaviksi ystäviksi.

Kirjan neljätoista tarinaa ystävyydestä avaavat erilaisia hyvän ystävän piirteitä: huomaavaisuus, luotettavuus, lempeys, uskollisuus, hyväntahtoisuus, kärsivällisyys… Tietotekstit ja vinkit kannustavat pohtimaan, mitä ystävyys on, miten elämään mahtuu erilaisia ystäviä ja kuinka riitatilanteista ystävän kanssa selvitään.

Jokaisessa ihmisessä piilee ystävyyden supervoimia, jotka auttavat olemaan toisille tukena, turvana ja tsempparina silloin, kun he sitä tarvitsevat. Lämminhenkinen teos luottaa vahvuuspedagogiikan voimaan ja kannustaa tutustumaan omiin vahvuuksiin ja kehittämään niitä.

Kirjan tehtävät, liikuttavat tarinat ystävyyden hyveistä sekä Mira Malliuksen eloisat eläinhahmot toimivat lapsen oman pohdinnan lähtökohtana sekä yhteisen tunnekasvatuksen ja sosiaalisten taitojen harjoittelun tukena kotona, päiväkodeissa ja kouluissa.

Merja Kalm on Turussa asuva luokanopettaja, kouluttaja sekä oppi- ja tietokirjailija, joka haaveilee muuttavansa maailmaa paremmaksi kirjoittamalla.

Mira Mallius on helsinkiläinen kuvittaja ja muotoilija, joka tunnetaan suomalaisista eläinhahmoistaan korteissa, kalentereissa ja muissa paperituotteissa. Hänen kädenjälkensä näkyy myös lukuisissa lastenkirjoissa.

Vastaa