info@carnivalnews.net

Ruotsalaiskirjailija Simon Häggström on poliisi josta tuli ilmiö

Simon Häggströmin ensimmäinen romaani He juoksivat pakoon (Flickorna som sprang) on juuri ilmestynyt suomeksi. Sarjan seuraava osa (alkuteos I skuggan av sektor 5) ilmestyy syksyllä 2022. Ihmiskauppaa ja seksuaalirikoksia tutkivan tukholmalaispoliisi Simon Häggströmin rikosromaanit ovat tällä hetkellä ajankohtaisempia kuin koskaan.

Ihmiskauppa ja haavoittuvassa tilanteessa olevien naisten hyväksikäyttö ovat Venäjän hyökkäyssodan alettua ilmiöitä maissa, joihin ukrainalaiset pakenevat.

Poliisina Häggström kertoo jo näkevänsä Ukrainan kriisin vaikutuksia Tukholman katukuvassa. Sodan jaloista pakenevat naiset ja tytöt ovat haavoittuvassa asemassa ja hyvin alttiita ihmiskaupan uhreiksi. Tässä suora käännös Häggströmin tuoreesta Facebook-päivityksestä:

”Olen kuuma ukrainalainen tyttö ensimmäistä kertaa Ruotsissa.”
”Olen Ukrainasta. Saavuin juuri ja haluaisin tavata sinut. ”
”Olen Ukrainasta, olen uusi Ruotsissa. Tavataan. ”

Yllä olevat lainaukset on otettu prostituutiomainoksista, jotka on tällä hetkellä suunnattu seksinostajille Tukholman alueella. Siinä missä sota, kärsimys ja köyhyys houkuttelevat uusia uhreja, seksikauppa niittää jatkuvasti satoa. Se on kauhean surullista, mutta se on prostituution todellisuus.

He juoksivat pakoon
-romaanin henkilöt ovat poliiseja, sutenöörejä ja seksinostajia sekä heitä, jotka yrittävät parhaansa mukaan selviytyä tuossa maailmassa. Kirja avaa lukijan silmiä prostituutioon ja ihmiskauppaan kietoutuvista rooleista ja motiiveista. Trillerimäinen tarina perustuu tositapahtumiin ja on rankka, mutta myös katarttinen.

Halu vaikuttaa yhteiskuntaan ajaa poliisin kirjoittamaan yhä uudelleen

Simon Häggström on julkaissut ruotsiksi kaksi tietokirjaa ja kolme rikosromaania ihmiskauppaan liittyvästä rikollisuudesta.

Häggströmin romaaneissakin tarinat ja henkilöt perustuvat tositapahtumiin, joten genre on lähes true crimea. Ennen kaikkea kirjat ovat kuitenkin yhteiskunnallisia dekkareita maailmasta, joka on aivan silmiemme edessä, mutta jota emme näe. Hyvinvoivissa pohjoismaisissa kortteleissa käydään koko ajan kauppaa naisten kehoilla. Tämän asetelman Häggström haluaa kirjoillaan muuttaa. Hänen näkökulmansa maailmaan on feministinen ja hän antaa romaaneissaan äänen nimenomaan ihmiskaupasta kärsiville naisille.

Simon Häggström on Ruotsissa erittäin tunnettu julkinen keskustelija ja luennoitsija ja hänen kirjojaan on myyty yli 60 000 kappaletta. Hänellä on myös tuhansia suomalaisia seuraajia sosiaalisen median kanavillaan, vaikka hänen ensimmäinen romaaninsa ilmestyy suomeksi vasta nyt. Vapaa-ajallaan hän kerää Muumi-mukeja ja lippalakkeja.

Lisätietoja:

Kaikki Simon Häggströmin kirjat käsittelevät ihmiskauppaa ja prostituutiota. Niissä jokaisessa on kuitenkin myös oma rankka teemansa: He juoksivat pakoon (Flickorna som sprang) kertoo nuorten tyttöjen hyväksikäytöstä, I skuggan av sektor 5 maahanmuuttajanaisten ihmiskaupasta ja juuri Ruotsissa ilmestynyt Systrarna och ensamheten pornoteollisuudesta. I skuggan av sektor 5 ilmestyy suomeksi syksyllä 2022.

Simon Häggström, polis och författare. Foto: Ola Axman

TV 4 Efter fem: Simon Häggströmin haastattelu kolmannen kirjan ilmestymisestä ruotsiksi:

https://www.tv4.se/klipp/va/13752562/simon-haggstrom-med-ny-bok-om-porrindustrin 

Vastaa